Termination of pregnancy

Selepas tahu nipt high risk trisomy doc suggest untuk ambil test amnio supaya dapat confirmkan rsults adalah consistent..ada ibu yang berpengalaman buat termination/abort kandungan bila dapat tahu baby abnormal?apa risiko membesarkan baby abnormal?apa pandangan umum jika termination adalah keputusan yg dibuat disebabkan parents yang tak mampu ambil risiko besarkan baby abnormal?adakah parents itu akan dipandang sinis?terima kasih atas pandangan mummys semua yg respond. #dalamdilemma #2ndtrimester

Termination of pregnancy
1 Balas

pada sy, kalau doktor dah advise untuk abort, better abort je. sebab kalau awak teruskan pregnancy, berisiko untuk awak dan baby. if baby lahir abnormal, kesian pd baby perlu tanggung semua sakit.

7mo ago

Tq mommy reply..🫶🏻