Pampers Newborn

Selalunya anggaran berapa keping pampers saiz newborn yang akan diguna ye mommies? #ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Balas

i selalunya beli pampes saiz S. i tak beli newborn punya. sebab pada i laa.. pampes saiz newborn ni dia ada curve kat pusat tu. so bila pakai pampes, tali pusat akan terjuntai kat luar. kalau i pakaikan pampes saiz S, tali pusat boleh masuk ke dlm pampes terus. tp yela, i pakai xla kemas sangat kat baby tu. sbb tali pusat kan. dan baby xla buas sangat, so berak/ kencing xde bocor pun. pada i, bila i letak tali pusat tu kat dalam pampes, then pakaikan baju.. i rasa yakin sikit nak pegang2 baby. kalau jenis newborn, pusat dia kan terkeluar, bila pakaikan baju.. nak pegang2 baby .. kena make sure xpegang kena tali pusat. risau kot hehe. brp banyak i beli utk pempes sais S tu? baby baru2 kuar ni kuat berak. so i need mebi dlm 3-4 pek mcm tu. then baby i dah tukar pada saiz M. sebab baby i semua debab2.