Direct BF bs Pump

Selalu saya tengok banyak suggest pump semua. Tapi saya rasa nak pump mcm banyak modai, pump set,chiller,frozen,botol etc.. Kalau saya kurang berkemampuan sbb peti ais pon kecik je. Ada tak mommies yg direct bf jaa takda pump ?

2 Balas

Saya 🙋🏻‍♀️ Pump masa anak newborn je sebab dia masuk nicu. Tu pun beli dekat shopee, incase emergency sebab saya memang nak direct feeding. Btw saya surirumah. Direct feeding, kena belajar cara latch yang betul. Pump kena jaga timing schedule la paling penting, & makesure cari pump yang sesuai dan selesa.

12mo ago

ohhh.. mcmna timing utk direct feeding? Tunggu baby nangis kee bila susu keluar sendiri mesti kena df baby ?

sy direct bf selama 2thn 2bln sis ank first..ank kedua dan ke3 cukup 2thn. sy house wife sepenuh masa..xdak guna pump² 🤭

12mo ago

direct bf ni kena ikot timing jugak ke? atau kalau baby nangis bagi jee direct