Postpartum Depression

Selalu baca and dengar kisah ibu² yang hadapi Postpartum Depression.. Sekarang diri sendiri yang kena ya Allah seksanya 😞 Bila terlalu penat urus hal rumah, hal makan pakai suami, hal anak selalu merengek tiap² malam. And malam tadi paling teruk sampai sy baling² barang.. Ada cara atau tips tak nak hilangkan depression macam ni selain istighfar, sabar semua tu? Sejak balik rumah sendiri makin menjadi² sampai saya rasa berdosa sgt dgn suami sbb selalu je melawan dia 😞saya tk sengaja and sy tk nak pun jadi mcm tu tp sy tk sedar sbb trlalu penat terlalu stress... Anak dh nk msuk 3 bulan tp smpai skrg luka jahitan still sakit nyilu² dgn sakit blkg tk hilang²... Ada ibu² yg mcm sy ke? Saya dh penat sgt dh ni 😞 #ingintahu

12 Balas

Jgn push sgt sis,,buat mana yy mampu saja..jgn pksa buat kalau xlarat. Kalau si penat rehat lah,,mesti suami pun akn faham juga,

buat mana larat je