hello momy2 betul ke susu S26 boleh naikkan berat badan? baby saya kurang berat badan baru2 ni😌

selain susu S26 susu apa yg bagi baby naik berat badan lagi ye ? sbb alsy dgr susu S26 bagi berkahak? risau jgk saya nak bagi susu S26.. sblum ni anak saya susu lactogen tapi berat badan dia tak naik.. ##pleasehelp #firstmom ##firstbaby

5 Balas

sye guna s26 dr baru lahir smpai 1bulan 15hari ni , tapi just untuk topup dlm 2-3 botol sehari sbb sye lbh kerap bg susu badan (5-6botolsehari).. anak sye lahir 3.4kg , masuk 1 bulan je dah 5kg ..

6mo ago

kalau cmpur dgn susu badan mmg cepat naik awak.. sy susu badan dah tkde🥲

Cuba try morinaga BF-1 saya bagi fm untuk anak saya masa tengah kuning alhamdulillah serasi dan naik banyak berat badan dia . Susu ni Dr dekat HUKM yang suggest

6mo ago

ye sis tapi boleh tahan jgk harga nya ye haha

S26 okay, naik berat tapi lambat sikit. Dutch baby okay sangat, berat naik normal. Susu fm tak berkahak kalau buat susu suam.

6mo ago

betul tu sy ada baca jgk tu tak brni

Baby sy turun berat sampai 400g, so husb beli similac. So far ok, naik berat dia. Setahu sy memang semua susu fm ni berkahak.

6mo ago

Beli kat shopee murah sikit. Boleh try beli yang kecik dulu, 200gram. 1 kotak rm18 - 200gram tu. Sy pun memang selalu beli susu kat shopee je.

tak baik dkt ank org, tak semestinya tak baik dgn ank kita. susu fm mmg kena try and error.

6mo ago

betul jgk kena try kan.. tapi susu S26 boleh bagi naik berat badan tak