Kene srh bersalin awl?

sekiranya ibu mengandung ade rase berdebar,selesma,demam,cepat letih dan pening kene suruh bersalin awl ke?

5 Balas

Tak semestinya. Depends on recommendation dr. Kalau kesihatan awak tak mengizinkan awak utk bawak kandungan sampai 40weeks, then awak kena bersalin awal untuk elak complication dekat awak atau baby. Contohnya, ada GDM, darah tinggi, pre-eclampsia dll. So dr akan suggest beranak awal. Apa pun, terpulang dekat dr sebab dr yang monitor dan check kesihatan awak setiap kali check up. Dan mereka yang tau apa yg terbaik

doktor je yg tahu keadaan sis cmana. Tak semestinya terus bersalin. Demam pun tgok sbb juga demam sbb apa. Atas apa yg sy tau, kalau demam asbab jangkitan GBS kne terus bersalin. itupun kalau dh pecah ketuban. If blm sy xpasti.

Pergi hosp sis. Saya ada masalah mcm sis saya terus pergi hosp and kena admit.. tak kena bersalin awal pun sbb demam cepat surut.. atleast dorang pantau.. boleh bahayakan ibu n baby.. tc sis

Hanya doctor yg boleh tentukan. Berdebar & pening tu takut bp tak cantik. Better sis check ya

Susah nak jangka. Bergantung pada situasi ibu dan bayi.