keputihan semasa 6 minggu pregnant

sekarang saya baru 6w2d pregnant, scan masa 5w2d still tak nampak lagi kantung. normal ke tak ya keputihan macam putih telur tapi agak kuning (maaf gambar kurang sopan) and kalau pergi semasa 6w ni boleh nampak dah ke kantung? #firstmom #bantusharing

keputihan semasa 6 minggu pregnant
4 Balas

Sis kalau 5-6 mggu ni chances utk nmpk kantung 50-50 saje.. cume kalau ketika mggu ni sis ade kluar darah atau sakit bwh perut yg melampau boleh je pegi klinik utk buat pengesahan kehamilan.. biasanya doc akan buat tvs melalui bwh sbb scan perut saja tk nmpk kdg2.kalau xde tnda2 pelik biasanye doc akan suh dtg 2 mggu lg utk scan perut semula.. bagusnya scan awal buat org yg kluar darah atau sakit tlampau kt bwh perut ni ade lah boleh tgk kandungan tu sbnrnya ade mslh apa.. most probably kndungan luar rahim.. kalau ikut gmbr keputihan sis ni saya pun ade beberapa hari kluar mcm tu hari yg lain keputihan saya biase je tk bketul.. saya dah tnye doc, doc kate itu normal saja.. perhatikan sekiranya ade kluar darah atau tompokan cokelat.

1y ago

❤️❤️❤️

Sama kita sis..scan nmpk kntung..kene repeat 2 minggu lagi..tu normal..keputihan pon sama..gtau doc, doc bg ubat msk miss v..tp sy x berani 🤭 keputihan mcm dh beransur sikit..

1y ago

okey seram juga tu masuk ubat dalam miss v kan. mungkin lah pemakanan kurang jaga manis tu susah sikit nak cut kan. terima kasih ya nanti nak pi cari yougurt 🥰❤️

normal . saya pon pregnant 6minggu . masa scan 5 minggu tak nampak apa lagi . next week doc suruh dtg scan lagi sekali .

1y ago

terima kasih risau sebab anak first, emosi selalu tak menentu🥹🥲

normal

1y ago

doakan ya 🥹❤️