bersama suami

sekarang preg 25w, bersama suami then suami terbuang dalam.. sebelum² ni suami buang luar.. persoalannya takpe ke yer buang dalam..selamat jer kan? risau pulak..sebab takut tak selamat untuk kandungan #SeriusTanya

4 Balas

selamat je. sejak pregnant memang tiap kali bersama suami lepas dalam. tak pernah ada masalah apa2 pun. prostaglandin dalam air mani terlalu sikit untuk trigger real contractions. kalau betul sebab air mani boleh sebabkan keguguran/baby lahir awal, mesti terlalu banyak dah kes.

3mo ago

terima kasih MHHmummy.... risau jugak sebab ramai kata kat saya x boleh...saya pulak x pernah tanya dr berkenaan ni...

okay aje. tapi actually air mani boleh trigger contraction, so it's not advisable untuk buang dalam. baby okay je sebab baby stay dalam kantung.

3mo ago

ohh i see.. tu yg bila bersama dia jadi mcm mengeras rasa senak tu yer.... terima kasih puan..

iyea saya pun sama tapi normal cuma lps bersama mesti akan ada keputihan pastu selang sehari dh xde , bby akan mengeras selepas bersama

3mo ago

yer betul...keputihan pun ada pas bersama... risau jugak tu..tapi tak gatal..warna n texture pun normal..so saya anggap normal lah sebab pas bersama kan...hehehe.. tqq sisss

Dr Raihana Efferty ckp slps 16 minggu blh lepas kat dalam