25 weeks suka minum air manis

Sejak usia kandungan masuk 23 weeks, suka sangat minum air manis. Breakfast air manis, tengahari air manis, petang air manis, malam pun minum air manis... Sejarah family takde yang kencing manis.. agak2 nya ada chance tak saya terlepas drp kencing manis ? First mom hehe (umur 24) takde sebarang penyakit lagi setakat ni. Hb pun okay je#firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Ada orang kawal makan/minum pun boleh kena gdm masa pregnant ni. Cuba lah ubah nanti lama lama dah menjadi kebiasaan. Bukan tak boleh ambik manis langsung, boleh je tapi secara bersederhana. Plus, even kita bukan pregnant pun it is not healthy to consume too much sugar in daily life. 😊

Saya pun suka minum manis. 😂 harap2 tak sangkut gdm nextweek mnum air gula 6 months 🤲🏻 lepas mnum manis, try mnum air suam min 3l 🥰