Perut masuk angin

Sejak tahu preggy ni, perut saya selalu kembung. Makan ke x makan tetap sama kembungnya.. sampai kene muntah balik semula, baru dapat makan balik.. adakah ni salah satu alahan time mengandung? Wlaupun yg ni anak yg ke 3 tp saya x pernah lalui macam ni.. kandungan saya 8 minggu.. ada suggestion mommy² nak hilangkan perut kembung wlpun da makan dgn kerap.. sebab tgh alah juga nak telan halia & bwg putih tak boleh nak telan. Minum air masak pun boleh muntah juga. #perutkembung #alahanmakanan

2 Balas

suruh suami urutkan ...dekat belakang badan tulang belakang....saya pun alahan teruk sampai kena drip ayaq masuk,perut kembung tak payah cakap la...makan pun tak lalu...suami la dok selalu urut waktu malam keluar angin ok dah...lagi 1 sis ...pakai stoking ketika mau tido...tu mak mertua saya ajaq ...kalau boleh buh minyak panas dekat betis pastu pakai stoking...

kalau saya, malam2 saya sapu minyak angin kat tapak kaki, betis dan belakang lutut. kalau banyak sangat angin, saya sapu kat bahu sekali . takde la banyak sangat angin lepas buat hari2 . kalau tak sebelum ni rasa nak muntah saja 😅