Ikan merkuri

Sejak kemarin sehingga tgahari td makan ikan yu. Tgahari td muntah stelah sekian lama tdk muntah n sampai skg asyik rasa nak muntah. Terdetik cek ikan yg ada merkuri dan baru tau ikan yu tergolong dlm ikan yg tinggi merkuri. Siapa ada pngalaman makan makanan yg tak dbolehkn makan ketika pregnant (sbb tdk tau) ? InsyaAllah baby baik2 je kan #ingintahu

1 Balas

sy penah makan ikan sembilang & keli masa awal pregnant sbb tatau. pastu sakit2 urat. tnya mak rupanya ikan berbisa tk bole utk preggy. pastu ikan2 laut dlm tinggi merkuri pon tk bole. elakkan sbb bhya utk baby. tp alhamdulillah baby baik3 ja. smlm baru scan 20weeks. sy kalau risau sy ckp dgn baby dlm perut. pastu alhamdulillah legaa hati sbb rasa Baby gerak😅

1mo ago

samala kita sis. alhamdulillah yg pnting baby baik2 je 🥹