Perut mengeras

Sejak beberapa harini malam selalu perut mengeras. Nak tidur pun tak selesa. Kenapa ye ? Tanda nak bersalin ke tu #35weeks

5 Balas

Tanda dah tu sis, teruskan kira gerakan baby, kena tengo juga tanda2 bersalin kalau ada drh atau ketuban pecah cpt2 g hospital

1y ago

Itu lah risau. Mengeras sebab apa. Saya ingatkan tu false contraction

saya pn selalu mengeras jgk..kdg bila banyak berjalan, xpun kalau bangun scara tiba2..

1y ago

Samaa.. nak2 kalau terus bangun dari tidur, memang auto mengeras perut

sy start 32w dh mngeras2... tdo je mngeras tegang smp nk trkencing... mmg sllu ulang alik ke tndas

1y ago

Sama lah mengeras tu sampai rasa ke pinggang kekadang

a'ah. rahim tgh ready nak proses bersalin. sy pun mcm tu. 35+3

saya pun. rasa stress pulak hmm

1y ago

Kan. Rasa tak selesa. Tegang je perut ni. sebelum ni tak macamni pun. Masuk je 35 weeks kerap perut mengeras