35W pakar cakap Femur Lenght Short (tulang femur pendek) & Down Syndrom 😥

Sedih tapi saye nak pikir Positif baby saye normal selagi baby xkeluar,mintak kate² semangat @ibu yang ade pengalaman share lah dengan saye. Saye perlukan semangat. Ade ke ibu yg alami mcm saye. Sekarang dah nak masuk 35W dapat tahu lepas kene refer cek dengan pakar kat hospital serdang. Pakar kate die tulang tangan n kaki pendek mungkin akan kerdil n mungkin Down Syndrom sbb tulang hidung pn xnmpk sgt. Sy mmg hidung xmancung mane, rendah pon ye 143cm je, jd saye positive anak saye rendah tp bukan kerdil & Down syndrom. Cume lepas tahu menangis juge lah. Saye #firstmom, anak ini rezeki selepas 10tahun ttc. Sekarang diumur 35 Mungkin nanti lepas lahir sy akan update kat sini lagi,perkembangan anak saye.. doakan saye ye walaupun kite xkenal dalam ni. Semoge doa yang baik diangkat dan berbalik pade kalian juge& semoge urusan kalian dipermudahkan. Jumaat 17/5/2024. 8 Zulkaedah 1445H #ingintahu #bantusharing #hanyacurhat

4 Balas

sy berpengalaman dgn situasi femur length short masa checkup dgn pakar 34w (sy checkup pakar sbb sblm tu 2x miscarriage, kali ke 2 tu kndungan kembar). bila dktr pakar inform mcmtu, sy cpt2 buat scan sekali lagi di klinik swasta utk 2nd opinion. alhamdulillah semua ok. dan bila bby lahir..mmg sblh kaki dia agk bengkok kedalam..then dktr pakar kanak2 turun wad dan evaluate kaki bby...dan alhamdulillah feedback +ve yg diterima. skrg ank nk masuk 2y..kaki dh laju berlari, mak nya tak larat nk kejar.

4mo ago

oh,terime kasih utk pengalamannye...alhamdulillah utk sis semuenye okey..semoge membesar sihat & berbakti pd ibu bape..baik jugak pd agame❤️ sy check lua normal mase 20W,check KK ckp FL short,refer pakar serdang ckp bende same mase baru² ni. dekat pakar pulak macam² die check tu yg tgk hidung pn xmncung xde tulang idung die suspect DS. ape pn sy doa dan semtiase fikir semoge anak sy normal kejadiannye..mesin check xsame dgn dah tengok depan² kan.. itu jela harapan sy. kalau sudi doa kan utk sy juge anak ni normal kejadiannye.

semoga dprmudhkan urusan sis dn baby ye..pkir yang baik2 inshallah, kalau sis byk pkir sgt pun kesihatan baby akn trjejas..sy pun 37week dctr scan kata perut kecik skit.tp jenis sy ni mmg suka brtanya ,knp dctr lain kata bby semua normal and ikut graf tumbesaran dia..pastu dia kata bby awk normal tp kcik dia kata,sy pun susah ht smpai la skrg slagi xberanak and taktgok muka ank slagi tu rasa risau and mcm² pkir..

4mo ago

terime kasih sis,itulah kite sbg mak² mmg akn fikir. nak pulak anak xkeluar lagi..insyaAllah sy cuba utk pikir sepositif yg mgkin n sentiase doa. semoge sis juge begitu semoge anaknye baik² sahaje dan dimudahkan segale urusan dgn bb nanti❤️

Saya pun sama mcm sis. Sekarang 34 week. Saya masa scan swasta dr kata tak nampak batang hidung. Tapi bila pergi hospital dr kata selagi baby tak keluar kita tak boleh tentukan. Sebab babynya dah besar. Saya cuma mampu berdoa dan berharap agar baby saya sempurna dan sihat walaafiat. Kita mampu berdoa agar ada keajaiban berlaku. Semoga sis kuat yaa. Dan selalu berfikiran positif.

4mo ago

same² kite akma..terime kasih sangat².. semoge awk pn kuat & positif. semoge baby kita sihat dan normal kejadiannya.Amin..❤️

DS doktor tak boleh diagnose sebelum baby lahir. doa banyak2, didik hati redha, pujuk hati untuk sayang anak walau apa pun yang jadi. inshaAllah semua yang terbaik untuk sis & baby 💐

4mo ago

baik terime kasih orang yg baik❤️ semoge yg baik² juga utk awk n family