Due : 18/6/23

Second last geraham pecah dan berlubang. Hai mommies, ada yang punya masalah gusi atau gigi sakit berdenyut masa pregnant ni? Saya dah ambil kalsium sebiji sehari. Tapi masih sakit. 😞 ni kat office berdenyut2 sangat. Berapa biji boleh ambil ya? #SecondPregnancy

2 Balas

Hi sis, memang akan ada problem gigi kalau baby makin membesar. Ambil kalsium dan minum susu tu okay dah. Tapi boleh consult dentist awal awal sebab nanti 3rd trimester sebarang rawatan tak boleh buat dah. Sekarang masih boleh 😄 semoga baik baik aja ya..

Boleh jumpa dentist utk tmpal. Sy sblum pregnant gigi x than sjuk2. Skrg ni sjuk2 tahan pulak gigi. Panadol boleh mkn 2 biji utk tahan sakit. Selebihnya tnya dr utk rawatan tahan sakit.