Tukar susu sebab berat normal tapi cukup² makan je atas line. Misi cakap berat tak naik banyak

Sebelum ni anak minum enfalac. Sy rasa dia minum dlm shri 6 botol (4 oz). Sekarang saya tukar ke s26 (utk weight gain). Tapi dia macam minum sehari 4 botol sahaja (4 oz). Normal ke tak ni. Says buntu. #pleasehelp

3 Balas

berapa umur anak sis? kena buat jadual penyusuan supaya berat anak naik. sy dua² anak tak ada masalah berat kurang. anak pertama masalah berat lebih je start umur 2y++. anak kedua berat naik cantik dan ok setakat ni. susu pun yg murah je,tp Alhamdulillah sesuai utk anak sy

Sama dengan anak sy, tukar susu dah, tukar puting dah juga, dia still tak berapa nak susu. Dia akan minum masa tidur je. Kalau masa bangun dia akan main2 puting botol tu or akan tolak botol tu ?

2y ago

Skrg ni baby minum enfalac gentlease.

Sama la mcm anak saya sehari 4kali je minum sehari..rasa mcm2 da tukar susu..anak sis berapa bulan, berat berapa..

2y ago

Lebih kurang je ngn anak saya umur bby n berat..xtau la kenapa dy m mcm tu masa awal2 time dlm pantang xad pn mcm tu minum je laju siap da bawak g klinik kanak2 kata tukar susu mgkin dy x suka x menjadi juga..baby saya bby girl.. Baby sis girl ke boy