Please help

Sebab apa yaa najis baby bgtu? Guna susu fm dumex dupro, perlu tukar susu ke? #firstbaby

Please help
6 Balas

Baby sy 4 bulan minum dumex dupro. Najis ok warna kuning, tak ada warna hijau. Kalu tengok pada najis sis tunjuk ni, baby sis sembelit. Sebab dulu baby sy sembelit keluar seketul macam ni warna hijau (waktu ni guna susu fm lain bukan Dupro). Cuba sis check semula berapa scoop & air awak letak..kena ikut sukatan betul². Kalu tak ikut sukatan baby boleh sembelit.

Anak saya minum dumex dupro jugakk..awal2 najis mmg warna begini,lpas tu baru najis warna kuning balik. Kiranya najis pertama kluar warna hijau mcm sis tnjuk tu,then kluar warna kekuning pulak. Tak byk sgt la cuma ada la kalau setiap kali membuang..

normal .anak sya pun mcm ni .tunjuk kat doc dia cakp normal bby berak warna mcm ni jgn merah n kelabu .

kandungan iron dlm susu fm. ni normal saja.

sis bole guna susu dutch baby

mcm sembelit je