Askum dan hye semua sy nk tnya 4weeks dh blh scan ke?

sbb lani sy demam selsema, dh p klinik dr bgi ubt panadol, tpi dr hbq scan xnmpk lgi so xscan.. #firstmom

7 Balas

Pendapat sy, utk kasi puas hati sendiri, pegi je scan mcm sy😅 nnt bole tau dinding rahim tebal ke x, nampak penempelan ke x, wlpn kantung mungkin xjelas..masa sy scan aritu 4wks juga..nampak penempelan n sy terus buat test beta hcg..nnt dpt result tu lg tepat..sbb kdg2 kita xda la berkira duit sgt kalo part ni kan? Lebih kpd nk tau apa yg jd..kalo dah tau pregnant, bole la berjaga2 kan? Bole la elak aktiviti lasak ke..hehe..harap membantu

Saya gi je scan, time ni penebalan dinding rahim then lepas seminggu saya gi scan sebab rasa cramp2 + takut jadi apa2 dgn kandungan, alhamdulillah time 5 week dah nampak kantung baby 😬 scan seterusnya dah nampak heartbeat baby

3w ago

Saya time 6 minggu 5 hari dah nampak heartbeat, kena scan tvs ye, scan ikot bawah sebab time ni kecik lagi + saya jenis rahim terbalik mmg kena scan ikot bawah jugak

better 6week sis scan awal nak knfomkn mgandung n tgk kedudukan kantung..lps tu 8week nnt kalau sis nak scan lg skali blh nmpk jantung bdegup dah..scan 4 week xnmpk apa2 lg..tkt kecewa n overthinking..

better tunggu 7 atau 8 weeks. tapi kalau nak confirmkan kehamilan atau nak check kandungan dalam atau luar rahim boleh je scan masa 5 atau 6 week. Tapi scan kut bawah la

5 weeks saya dh prgi scan utk cek , dah nmpk kntung. 8 weeks dr suruh dtg smula utk dgr heartbeat bby

takyah sis, sbb mmg tak nampak, selalunya 6week keatas baru nampak.

4w scan tak nampak apa lagi. bazir duit. tunggu 6w keatas.