1st trimester

Saya tahun lepas pernah miscarriage setahun baru double line sebab PJJ dengan suami. Saya nak tanya kalau sekarang saya bekerja dan hari hari saya yang buka kedai (tarik dan turunkan shutter grill) bahaya tak?? Dan saya ada indoor cat yang totally 100% tidur dengan saya. Litter box pon ada dalam bilik. Kalau ada cat parents kat sini ada tips??#pleasehelp

1st trimester
3 Balas

sebab sis pernah m/c, risau juga tarik turunkan shutter tu. unless sis tahu m/c dulu sebab apa and memang bukan sebab rahim tak kuat? kalau benda tu sis dah biasa buat, patutnya tak ada masalah. and make sure posture time tarik shutter tu betul, supaya beban tu letak kat peha & betis sis, bukan belakang & abdomen. kucing tu, seeloknya alihkan litter box dia ke tempat lain. kalau tak ada orang lain boleh bersihkan litter box dia, make sure sis pakai protective glove & mask tiap kali bersihkan. tahniah ya sis. moga Allah jaga 💜

inform majikan tntg kehamilan awk..seeloknya klu ada partner, minta tlg partner yg buat kerja2 yg ada tekanan. yg indoor cat tu, pastikan dah vaksin dan litter box dia sentiasa dibersihkan...pki sarung tgn bila buat kerja2 pembersihan dan if possible litter box tu letak luar bilik

8mo ago

Sekarang litter box saya letak dalam toilet sebab biasa diorang memang tidur dekat situ & di pejabat memang saya sorang je yang tarik shutter grill. Lain lain kerja berat saya tak buat cuma terfikir tarik shutter grill ni ada risiko ke?

sy Ada kucing yg tidur sekali. tp litter box luar bilik. sometime mmg sy bersihkan najis tp pakai protection gloves semua. sy pon lasak sis sbb uruskan ank sulung 2y.. keje stor tp Alhamdulillah xde apa2. kalau sis Ada cramp teruk ke apa ke better elaakkan