Ibu mengandung boleh ke makan meal replacement? Takde selera nak makan

Saya surirumah. Pregnant 29 weeks. Kebelakangan ni rasa malasss sangat nak masak n makan.. Stress jgk hari2 fikir nak makan apa. tapi bila lapar, rasa kesian kat baby. Plus rasa nak muntah plak..klau buat jus atau susu saya suka je. Boleh ke tak ya amik meal replacement mcm kinohimitsu/shaklee tu utk gantikan main meal spt nasi?#seriusnanya #ingintahu #jangankecam

1 Balas

Tak digalakkan. Sebab nutrisi takkan sama seperti real food. Kalau nak try juga, minta pendapat dari doc.