Macam mana nak kira berapa minggu usia kandungan

Saya sudah 2bulan lewat priod dan upt +ve, hari pertama priod 19/7/2024 last 25/7)2024 sepatutnya saya priod 19/82024 sudah delay 2bln, bila guna aps keluar 9w1d betul ke maaf soalan agak berterabur saya cuma nak minta pandangan dan jawapan untuk saya booking tarikh buka buku pink.. #terimakasih_ibuygsudijawab

6 Balas

Kalau sis ada masalah irregular period mcm sy ada possibility tak sama dengan yang dekat apps. Sy dpt tahu pregnant 8w ikut last day period. Masa UPT +ve scan kat klinik doc cakap nampak yolk sac. Lepas 3 minggu kononnya nak tunggu 11w buka buku pink kat KK. Bila doc scan... pun baru 8w. So kena revise EDD.

die kire hari pertama last period.. mcm sy 18/7 tarikh hari pertama last period, hari Rabu nt baru bukak buku, td da g booking..

dekat apps ikut tarikh period ..kalau scan sama dengan tarikh dalam apps tu luck la

1w ago

saya scan pun sama dengan tarikh app ni EDD..

hari pertama last period sis bila? 19 July ke? ada simptom apa² ?

dah boleh buka buku pink dah sis..

saya kira sis punya pun 9w1d 😊

2w ago

tq sis..