perut mengeras + rase sengugut

hi, saya skrng 37 week 3 days , normal ke kalau kita rase perut mengeras dan rase mcm sengugut ?? perlu ke check doktor ? ##firstmom #ingintahu

5 Balas

Saya 38w ni tgh alami jgk perut mengeras tegang . Risau nk g hospital lg selagi tak sakit n takde tanda2 hehee takuttttt

Perut mengeras bila dah hujung2 mmg normal. Baby bg hint dulu. Hehe. Tp kalau awak was2 boleh je pergi PAC

hujung2 mmg normal mengeras. kalau sakit menekan2 kat ari2 tu dah tanda. kna g pac...

Saya 36w pun kerap mengeras dan kadang2 ada mild contraction.

Pantau kekerapan tu. Kalau semakin kerap, pergi PAC terus.

3mo ago

Yup sebab tulah rasa contraction.