nak meluah sikit ye

Saya skrg prgnnt 10 minggu dah .. sy dan suami Pjj . tak jauh. cuma beza negeri. sy penang. dia kedah. . tempat kerja asing2. dan mmg ada msalah cuti . tpi setiap malam sy akan vc dgn dia. dari mula kawin smpai la skrg.. cumaa harini sy teringin nk mkn kfc. pdahal boleh je g beli sndiri. . bila sy ckp kt suami sy nk mkn. dia ckp nnti2 lah. tah apa ayat dia ckp wat sy terasa hati. dan teremosi lahh .. then, sy fikir. . sy boleh je survive diri sendiri. tpi kadang2 hidup pjj ni. sakit .. sy xboleh nk resign sbb terikat dgn contract. smpai nngis2 pdahal bnda kecik je. teremosi terlebih. sakit hati. Allah ja yg tau .. mgkin setiap org pegalaman lain2 . . kdg2 boleh mmbawa diri. dgn keadaan prgnnt mcm ni. kdg nk manja dgn suami sndiri pon. rasa mcm ada satu halangan besar kt tgh2 tu. #firstmom #firstbaby

13 Balas

saya pun pjj dgn suami, cheras-sabah kandungan pun baru nak masuk 9week.. apa saja sy teringin nak mkn sy bgtau suami, suami cuma ckp pi la beli kalu ngidam sgt. sy x mgharap suami belikan semata2 dgr keluhan sy. kita dh tau kt pjj. kalu tiba2 terasa tu mgkn sbb hormon. tp awk kna pikir elok2 selepas itu jgn sedih lama2.. ikut hati nak je suami bertugas kat sabah skrg tp apakan daya blm ada kekosongan.. sabo je ler.