nak meluah sikit ye

Saya skrg prgnnt 10 minggu dah .. sy dan suami Pjj . tak jauh. cuma beza negeri. sy penang. dia kedah. . tempat kerja asing2. dan mmg ada msalah cuti . tpi setiap malam sy akan vc dgn dia. dari mula kawin smpai la skrg.. cumaa harini sy teringin nk mkn kfc. pdahal boleh je g beli sndiri. . bila sy ckp kt suami sy nk mkn. dia ckp nnti2 lah. tah apa ayat dia ckp wat sy terasa hati. dan teremosi lahh .. then, sy fikir. . sy boleh je survive diri sendiri. tpi kadang2 hidup pjj ni. sakit .. sy xboleh nk resign sbb terikat dgn contract. smpai nngis2 pdahal bnda kecik je. teremosi terlebih. sakit hati. Allah ja yg tau .. mgkin setiap org pegalaman lain2 . . kdg2 boleh mmbawa diri. dgn keadaan prgnnt mcm ni. kdg nk manja dgn suami sndiri pon. rasa mcm ada satu halangan besar kt tgh2 tu. #firstmom #firstbaby

13 Balas

Saya dengan suami pun pjj. Dari awal saya kahwin sampai la saya pregnant lagi anak kedua , kami tetap jauh. Kerana tugas terpaksa ber pjj. Semua sendiri. Pergi buka pink, check up apa semua sendiri. Orang lain pegi ada suami teman, kita mampu tengok je. Saya pujuk hati, tak apa nanti ada rezeki boleh sama ii suami ada dengan kita. Mungkin rezeki yang tak pjj suami boleh teman, kita rezeki mungkin benda lain. Saya keep on positif sampai la saya nak melahirkan anak yang first, dia tetap takda teman kat labour room hahah sebab tahu dia otw dari tempat kerja sana ke hospital masa tu. Dah melahirkan baru dia ada , dia tengok saya dengan baby masa tu saya happy sangat. Walaupun suami takda dekat saya kuatkan hati and sangka baik dengan apa Allah bagi kat saya. Sebab saya tersentuh dengan kata ii mak saya, takpa tengok anak kau sihat je susah sakit walaupun suami kau jauh, rezeki tu. Apa pun saya tetap positif, takpa la mengidam semua sendiri dapatkan hahaha takda rasa nak gaduh sbb kalau gaduh apa guna? dia tak boleh juga tukar tempat kerja walaupun bergaduh hahahahah . Apa pun pesan pada hati ada hikmah tau sebalik apa yang awak hadap ni 🤍