Air ketuban pecah masa minggu ke berapa

Saya skrg 33wk. Dlm minggu ke berapa ya biasanya paling awal ada potensi air ketuban boleh pecah? Takut jgk berjalan kehulu kehilir kang tiba2 seluar basah ke apa #ingintahu #firstmom

5 Balas

Sy pregnant anak first air ketubn pecah masa 36w..bjalan p bazar ramadhan cari makanan je sebelum tu,masa sahur tiba2 basah je seluar dan tilam..xrasa sakit apa pon masa pecah ketuban..tp terus p hospital..

6mo ago

Doktor ada tny makan apa2 x..sy pon bgtahu ada makan minyak kelapa dara..doktor geleng2 kepala..doktor kata sy dgr "kenapalah ada ibu2 yg percaya benda nie"..sy rasa sebab ni kot puncanya..pregnant kali ni sy xambil dh benda2 mengarut walaupon viral kata elok..

Member sy bru 7 bulan lpas kje g karoke lpstu time kt kroke ketuban pecah tpakse bsalin czer..baby 1.7kg

6mo ago

Aaaa awalnyaaa 😭 ada punca apa2 tak sis? Sbb lasak sgt ke apa?

Tak boleh jangka. Mine pecah time 38week. time tengah tidur. Tp malam tu makan daging tak ingat dunia 😆

6mo ago

tapi better pecah air ketuban kot. terus bersalin. Haha nak tunggu turun tanda lain macam confuse pulak.

to be honest tak boleh jangka benda ni. sbb benda berlaku secara tiba2.

yaa, saya pon takot.. sebab bila aktif je tak ingat dunia 😅