Due 5/7 dah turun lendir

Saya serah diri 4/7 tapi pagi tadi perut keras dan keluar lendir tapi x da darah.. pergi hospital cek laluan baru 1 cm dan suruh balik rumah.. tapi pengalaman kali pertama kena ya allah sakitnye kena seluk.. rasa macam nak menangis je.. #SharePengalamanAnda #firstmom ibu2 ada tak tips untuk hilangkan rasa takut kena seluk dan bersalin..

7 Balas

Boleh inform nurse atau doc masa seluk tu yg takut takut sgt supaya diorang pandai divert your focus.. masa seluk doc tu pandai main psychology dia tanya psl kerjaya saya, hobi and so on sbb saya mmg takut sgt sgt susah nak bagi kerjasama utk seluk. Semoga puan dapat nurse dan doc yg memahami

Saya anak dah 2, seluk ni kadang depends dengan doc jugak. Ada doc seluk tak sakit, ada seluk sakit.. pas tu masa doc nak seluk tu tarik nafas, punggung jangan angkat..

12mo ago

haah yg ni betul. depends dgn doc juga. Sy da bersalin 2/7 tu. macam2 tgn doc da pegi seluk. 🥲 ada yg seluk rasa sakit ada yg seluk xrasa sakit

jangan keraskan badan masa kena seluk tu... tarik nafas, try untuk relakskn badan skit wlupun mmg kita akan terkejut @ nervous sikit....

sy sorg je ke xrasa sakit mse kne seluk ek?😂 awk jgn keraskn bdn tau mse dr nk seluk tu..trik nfas dlm2 relaks je..inshaallah xsakit

kena rileks je sis. jgn keraskan badan, kangkang mcm nak bersalin tu betul², pastu time nak masukkan tarik nafas serentak

sy tiap kali kena seluk mesti selawat.. insya Allah tak rasa pape

sis turun lendir tuu warna jernih ke??

12mo ago

sis dah besalin belum? sy pn kemarin trun lendir jernih tu tpi sy x ke hspital lgi sbb sakit ilang dah.. kena tggu btul2 sakit la nampaknya sy.. due 8/7 serah dri pn 8/7