bekerja atau tidak perlu dah masuk trimester 2

Saya sekarang niat nak bantu suami cari duit lebih sikit tapi saya risau dekat kandungan saya sekarang masa 14weeks ada bleeding. Alhamdulillah dah ok sekarang cuma perlu ke saya bekerja? saya risau tapi dalam masa yang sama nak bantu suami. boleh bagi saya pendapat tak? #pleasehelp ##firstmom #ingintahu

1 Balas

kalau u mmg bekerja boleh je terus kan. tapii kalau u fulltime housewife bru nk crik kerja, majikan kebanyakan nya x nak accept pekerja yg tgh mengandung. sbb nnti akan byk cuti. nk cuti bersalin lah, cuti checkup lah, cuti alahan lah. so better u crik job dri rumah. yg xde keluar modal boleh buat servis lipat baju. kalau nak jadi agent2 pon xde mslh. now byk jee yg open agent.

1y ago

before ni mmg bekerja lepastu jadi bleeding tu berhenti. sekarang dah rehat rasa macam okay cuma perasaan takut jadi lagi tu yang kuat. tapi mungkin saya cuba je dulu. terima kasih ya 🙂