Boleh ke berhubungan dengan suami ketika first trimester?

Saya sekarang 9 week pregnancy. Setiap kali nak berhubungan dengan suami mesti saya akan rasa loya dan muntah. Kadang2 rasa macam takde nafsu nak bersama. Tapi kesian jugak pada suami. Normal ke macam ni? 😢 #firstbaby #ingintahu #bantusharing

1 Balas

sbnrnya boleh saja berhubungan masa trimester pertama. cuma tak digalakkan sbb ini adalah fasa janin baru nak membentuk. tak boleh nak buat mcm kita belum pregnant. klu awk rasa mual tu semua, it's normal sbb hormon kita berubah. slowtalk dgn suami tentang keadaan awk. bila keadaan awk dh ok, baru on semula.