Susah Nak Membuang

Saya sekarang 12weeks , normal ke kalau saya rasa nak membuang tapi bila ke toilet najis tu taknak keluar . Penat lama tunggu dlm toilet , last² mmg tak kekuar . Ada ke ibu² yg macam saya jugak ? #firstmom #firstbaby #ingintahu

3 Balas

Ada juga mcm tu sekali dua aritu. Jadi sy banyakkan makan sayuran. Kalau tak jalan juga, sy makan buah prune sebiji dua, memang lancar terus pastu. Cuma jangan paksa, takut buasir. Sy pernah kena buasir first pregnancy dulu, siksaaaa 😭

6mo ago

buah prun ya . in shaa Allah boleh cuba nt . tq awak ☺️🤍

sis makan pil tambah darah ya? selalunya kalau makan tu mmg mcm tu. banyakkan minum air banyakkan buah/sayur, buat stretching exercises ringan2, nanti dia okay lah. jangan paksa nanti jadi buasir pula

6mo ago

ou jadi normal la ya kalau kita mmg consume ubat tambah darah ? baik² , terima kasih bagi ilmu 🤍

sama la kita skrg dh 13w... start8w susah sgt.. nk paksa takut lak last2 makan yougurt ngan buah baru kluar xyah paksa sgt bahaya

6mo ago

kita cover bahagian pemakanan la ya kiranya . in shaa Allah boleh cuba . terima kasih kongsi ilmu 🤍