Bersalin di KL, pantang di Kelantan/Johor

Saya sedang berbelah bahagi, sebab saya nak bersalin di KL supaya suami dapat temankan. Tapi saya plan untuk berpantang di Kelantan. Adakah memudaratkan buat saya dan baby kalau nak gerak ke Kelantan sehari/dua hari lepas bersalin? Second pilihan, balik berpantang di Johor seminggu, kemudian gerak ke Kelantan? Ada pendapat atau idea tak? Atau sesiapa yang ada pengalaman ke? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

3 Balas

Anak first dulu 2weeks pntang kt Putrajaya. Lepas Tu balik Kelantan.Tapi my mom ada sekali masa pantang di Ptrjya n gerak balik Kel tu. 2 weeks dah agak sihat dah.Sebab dah pantang betul2 time mom jaga. Semoga dpermudahkan urusan sis..Tapi Kalau sehari/dua tu..bagi saya sgt tak..sebab masih baru.bergantung kpd sis..Kalau Luka tak byk. Kl-Johor ok rasanya..tk jauh macam balik Kel.

macam sy....seminggu pantang dlu kat rumah sendiri sbb nnt klinik akn bkk buku chck ank tu....ank xde apa msalahbbaru balik pantang dekat kg, berurut tu smua...., chckup bulanan tu tumpang kk bdktan dgn tmpt pntang

bg saya bersalin di tmpt yg mmg aim nak pantang lg memudahkan keje n urusan ank nt untuk cek up