Dah 4 hari masih 3cm

Saya sangat down sekarang. First day warded dr buat sweep & stretch bukak 1cm. Second day induce prostin bukak 2cm. Third day induce belon bukak 3cm. Contraction still rasa macam period pain je allahu tak tahu dah nak buat apa. Exercise tunggang terbalik dah, berjalan sampai lenguh2 cramp. Esok dah hari ke-5 warded, rasa macam nak request czer je #firstmom

2 Balas

sy stuck kat 4cm, ni baru 2 hari kat wad, dokter ckp kepala baby tak fully masuk kat pintu laluan tu jd kurang pressure,susah nak bkk laluan. sy pn exercise mcm2 rasa crazy dah. tak thu nak ckp mcmna sbb sy pn rasa down sama.

sy warded seminggu. bukak 4cm tolak LR sambung drip 12jam contraction selang 2-3 minit tp jln stuck 5cm..baru pakar decide tolak bilik ot.