Tadi saya pergi kelinik 36minggu Saya ada keputihan byk

Saya sakit kat ari2 trlmpau sgt on off mengeras N sakit sgt kan ari2 tu , saya jumpa doc bgitau la tnda2 bsalin ke sakit ari2 tlampau sgt ni .. last doc cek kat miss v tu guna yg MCM mulut itik2 (xtahu apa benda nama) drg cek keputihan saya BYK sgt rupanya , Tulabuat saya on off sakit tu .. fikir nak bsalin , cek bukaan Pn belum ada Lg , Doc BGI ubat yg main masuk tu , Semoga lepas ni, tiada lagi kesakitan yg disebabkan keputihan .. #sj kongsi #36minggu 2hari

2 Balas

yup mmg panggil muncung itik pon. ada mommy yg pakai ubat insert tu berkesan. ada yg pakai lepas tu keputihan still ada. mcm sy keputihan mmg byk sblh dlm vagina. dn sy gbs+ after ambik 2nd sample keputihan. doctor tak ambik sample keputihan awak ke? risau gbs je.

GBS tu apa sis. ada juga dia ambil

2y ago

bacteria dkt vagina kita. kalau detect gbs ni masa nk bersalin doctor akan on antibiotik. tapi make sure masa sampai hospital awak kena inform doctor dkt hospital. effek ke baby if kita bersalin normal risiko baby nak kena jangkitan tu ada.