Nak bawak baby newborn balik kampung..

Saya pregnant twin 38wks.. dan akan bersalin di jb.. pada hari ketiga bersalin nnt sy plan nak bwk balik baby newborn sy tu balik kampung di kuantan.. berpantang disana.. soalan sy boleh ke twin sy bertahan dlm car seat selama 5 jam perjalanan ke kuantan tu ye? Risau sbb baru 3 hari dilahir kan.. tapi sy kene balik sbb ada masalah sikit di kampung yg sy kene segera ke sana selepas selamat bersalin nnt.. #firstmom

2 Balas

Boleh Ramai je buat mcm tu Sy pun plan mcm tu...lps bersalin nk balik kg travel dlm 6 7 jam jgk.. tp kita kena bersedia bekal mknan pntang sesiap, pastu kena kerap berhenti setiap jam utk jalan2 sikit bg lancar aliran darah jgn duk lama sgt dlm kereta. Pakai sweater dan stokin tebal kot2 xtahan sejuk aircond keta. Baby pun mcm tu jgk. Jgn bg kaki gantung..letak apa2 dkt ruang kaki tu bg ada tmpat nk letak kaki. Seat biar boleh dijatuhkan supaya senang nk baring tubuh. Kalau berjahit pggung lapik dgn bantal donut tu jd takdelah tersentak kuat. Suruh husband drive slow2 aje yee...biar lmbt asal selamat.

better refer doktor.