Preggy 14weeks

Hi saya pregnant masuk 14weeks lebih tapi kepala sakit sangat .. kadang mkn ubat pagi tu terus rasa nak muntah .. sampai sakit ulu hati . Haritu masa checkup takde simptom sakit kepala tu tak tanya nurse ni dah 2-3 hari dah sakit kepala sangat sampai rasa pening .. mmy dekat luar sana tu sama macam saya juga ke ? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

Kalau sy pastikan perut sentiasa diisi sikit sblm mkn ubat sbb kalau x nnt sy muntahkan terus & pedih ulu hati mcm puan. Seawal subuh sy dh bangun dan mkn sikit walaupun x selera lps tu dlm sejam baru mkn ubat, lps mkn ubat nnt mkn lagi sikit je sbb sy mmg xde selera dan rasa nk muntah tp terpaksa buat mcm tu untuk kurangkan rasa nk muntah/angin naik sampai sakit ulu hati tu

saya pun kerap sangat migrain. Sy mmg ada migrain. Pagi tak boleh mkn lmbt sikit nnti trs migrain. Stakat ni sy migrain tak pernah mkn ubt waktu preg ni, takut.. Sy berani sapu minyak angin kt tengkuk, blkng tlinga, kt kpala & belikat. Preg ni elak kan mkn segala ubat termasuk panadol tak bgus.

sama macam sayaaa . taktahu dah nak buat macam mana . hb takda la rendah sangat 10.4 tukar maltofer bagi hb naik . tapi still sakit kepala 😭 kesian husb saya nk sembang dengan dia pon takda mood 😭

rasanya sebab kurang hydrate. doc haritu suggest kalau xtahan sgt, elak makan panadol, minum ORS tambah garam dalam badan

Haritu masa checkup misi kata waktu pregnant boleh ambil paracetemol sahaja.. itu pon dalam kuantiti yang dibenarkan..