Cirit Birit

Hi, saya pregnant baru masuk 4 bulan tapi macam kerap buang air besar cair @ cirit birit.. Takde masalah ke? Saya 1st pregnancy. #firstbaby #firstmom

1 Balas

kalau dah teruk sgt sampai lemah tak boleh nak bangun,baik ke hosp terus. takut dehydration. sy haritu pernah kena cirit birit,tp masa tu sy try minum 100plus dan banyakkan minum air 0. nasib baik tak berlarutan. kalau incase teruk sgt,memang sy ke hosp juga

2y ago

berak cair tak sama mcm cirit birit sis. kalau setakat berak cair je,tp sekali dua dlm sehari memang ok. tp kalau cirit ni lain,sakit perut sangat 1 hal,lepas tu balik² ke tandas sampai badan jd lemah dan lesu. bahaya utk ibu dan bayi dlm kandungan. kalau teruk sgt boleh kena tahan dlm wad,sambung drip. kalau sis sembelit,banyakkan minum air 0 dan buah yg berserat mcm betik masak