Bonjolan kepala baby kerap di kiri saja

Saya pregnant 33 minggu. Dari sejak masuk trimester ketiga memang saya suka baring@tidur belah kiri. Mungkinkah sebab itu kepala baby kerap ke kiri? Sebab saya selalu rasa keras dan nampak bonjolan di belah kiri perut. Saya risau satu je, takut kena ceazer sebab dia tak duduk di posisi yang betul tepat kat laluan kita bersalin. Apa pendapat mommies?? ##SeriusTanya

Bonjolan kepala baby kerap di kiri saja
7 Balas

Baby sy pun kuat dduk belah kanan smpai pinggang belah kanan pun sakit.. nk dduk bgun seksa… kpla bby kt bawah, mybe bdn/bontot bby yg menonjol tu😅 sy dh 34weeks, bhgian pelvic pn sakit rasa menyucuk bila bby gerak..😂

3mo ago

Tula psal… semua tempat blh kata sakit😂😂 ape blh buat, sabar je lah mampu menunggu hari bersalin☺️🤲🏻

saya scan doktor cakap kepala baby dekat bawah. kadang benjolan tu bukan kepala baby. boleh jadi badan dia sis, kena scan baru tahu kepala baby atas ke bawah

3mo ago

ada betul nya juga kan

xperlu risau. kalau doctor dh scan kata dkt mommies kepala dh dilaluan bawah, itu ialah lutut atau siku. baby sentiasa bergerak berbalas2...

3mo ago

oke mommy ❤️ mudah mudahan dipermudahkan bersalin..

sy pn scan baby dh kepala dibawah,tapi baby kerap mengeras dan terasa benjolan belah kiri...dan sy banyak tido mengiring belah kanan..

3mo ago

terima kasih kerana sudi respon ☺️

Gender perempuan ke sis? Biasanya kalau suka dduk belah kiri ni perempuan. Sy ngandung dua2 laki, dua2 suka belah kanan hehe

3mo ago

sy kanan.. tp kuar gurl😅😅

baby sy suka benjol kiri jgk. bila scan rupanya benjol tu juboq dy hahaha kepala dy elok je kt bawah. dy suka bersujud

waktu scan kena tny Dr baby dah masuk laluan ke tidak. sebab baby ni bergerak2 kan

3mo ago

oke baikk. terima kasih responnya ☺️