Evening sickness

Hi 👋. Saya preg 9w. Setiap malam dalam jam7 mesti rasa mual loya, nak muntah dan tk lalu makan nasi. Badan rasa nak demam tapi tak😭. Ada tak yg alami mcm saya dan ada tk cara nk kurangkan sedikit loya tu🤮#pleasehelp #firstbaby

8 Balas

Saya pulak setiap hari akan muntah between 10am-12 pm. Kdg2 pukul 10.30am muntah, atau 11am, atau 11.15am. Tp jadual dia mmg antara 10am-12pm, xtahu knp 🤣 klu tk mkn apa2, akan muntah angin & saliva. Klu mkn apa2 pagi tu, semua akan keluar balik. Saya bgth dgn doc waktu appt, doc prescribed veloxin ubat tahan muntah 🤗

hi 😇 kalau x lalu makan nasi, ble ganti dgn mee atau sumber karbohidrat yg lain.. makan on time, tp sikit sikit dan kerap.. jgn tggu rsa terlalu lapar.. nnt msuk angin akn terukkn lg rsa mual loya...

hi. sa pun 9 week .. kdg x lalu mkn .. cuba mkn buah ja. atau bubur. loya mual muntah tu klu bkn pagi jam 10 mesti jam 6-7pm 😅😅. hidu bauh epal atau limau bru kurang rasa nak muntah 😅😅.

Kena makan ontime.. Kalau boleh makan sikit tapi berulang2.. Minum air secukup nya.. Saya dulu pun kena macam ni.. Asal makan mesti muntah.. Tak kira masa tiba2 loya then muntah😂

sama saya pun. 8w. saya mual sepanjang hari, tgk nasi x lalu, dah seminggu x makan nasi. sy makan sup mihun shj boleh lalu kat tekak. taktau mcmn nak kurangkan loya. rasa tak sedap badan juga.

try jangan skip mkn nasi walaupun semulut spya badan xmasuk angin" sy mkn semulut dua je tp kerap , alhamdulillah kurang loya.. pagi2 bgun tido trus isi perut taknak bg loya 😅

Assalamualaikum and morning ! Hi, sy minggu ke 10..bangun pagi ni ada spot merah. Okay ke macam tu? Sy first baby. 🥺

sama sy makan ubat tahan muntah ok skit