4 WEEK BOLEH BUKA BUKU PINK TAK?

Saya pernah ada sejarah ectopic pregnancy. Saya baru je balik dari scan dari klinik swasta. Berdebar-debar sangat sebelum scan tu sampai tak boleh tidur dan mimpi baby luar rahim 😭 tapi.. tadi scan Alhamdulillan kantung dalam rahim. Takde masalah lain. Doc cakap awal lagi, mungkin dalam 4 weeks. Kalau saya nak buka buku pink boleh dah ke? Sebab saya kan ada sejarah ectopic. Kena buka awal ke? Atau tunggu 9 weeks? Lepastu nak tanya, kena buat appoinment dulu ke? Document apa yang perlu bawak? #firstmom #pleasehelp #thankyou

2 Balas

buka buku mcm biasa sis, walk in kk tdekat dlm 9w, sbb kk nk bukti scan pregnancy yg nmpk janin dan heartbeat. plus sis dh tahu kantung duduk dlm rahim so mmg kekal disitu saja. dokumen bergantung pd kk, kena tanya misi.

Sy Hari tu buka 7w. sbb Ada 2x early miscarriage.... so mmg Sy call kk n dorg surh dtg . tp mmg dh scan tvs . mse 6w n dh nmpk baby n heartbeat..ape pun better call Ty ..