Upt samar da seminggu, tiada progress

Saya period tak teratur..jadi memang konfom2 tak tahu bila akan period. Dia keluar ikot dan je..kadang lepas 2 bulan dari tarikh period baru datang, kadang 3 bulan lepas tu. Tapi memandangkan saya ni gatal tangan pergi cek lepas 3 minggu dari tarikh period tu. Result dia saya nampak double line. Tapi samar je. Saya keep retest dari hari jumaat lepas, isnin & hari ni dan result dia takde progress. Still samar. So ada kemungkinan pregnant tak? Or dia just nak cak2 mainkan perasaan saya je. Kang malas berharap buat aktiviti lasak kot ada, tapi kalo terus berjaga2 tp still camni sakit hati pon ye. Ada yang pengalaman camni tak? Coz 1st pregnant saya takde camni pon tu konpius sikit. Boleh komen. #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

boleh try buat blood hcg serum test.. repeat dengan gap dua hari.. sepatutnya value double up dari 2 hari sebelumnya punya result. kalau makin menurun.. mungkin akan gugur di masa akan datang? haritu saya mcm ni jugak. bila repeat blood hcg test, result makin turun.. doctor ckp missed miscarriage.

2y ago

saya pon rasa sepatut line mkin pekat. tp line tu mcm xde perubahan pon. xpe saya tgu 2w lg test. kalo xperiod juga try buat blood test

tggu je another 2w untuk check semula, nanti kalau dah makin terang, boleh je gi check kat klinik. cuma kalau period tak teratur, bila ditanya last period, jawab je tak tahu atau bgtau je period tak teratur. usia kandungan nanti follow saiz masa scan nanti

2y ago

ok noted. nt saya test semula kalo 2w ni xperiod lg