RUAM BABY 9 bulan

saya nk tnya ni ruam bdn ke campak halus ye? pergi klinik dr ckp denggi tapi kt umah xda nyamuk. dh sapu bedak sejuk xjln juga. sapu yg lotion gatl dri kk n klinik swasta pn xok. dh seminggu. baby baru 9 bulan lebih#firstmom

1 Balas

Nak tahu denggi atau campak, kena ambil darah. Doktor ada ambil sample darah anak awak tak?

5mo ago

Yup. Betul kata doctor. Anak saya pernah macam tu jugak. Sebelum tu anak saya demam, dah 3 hari masih panas lagi. Pastu mula naik ruam merah2 dari kepala sampai kaki. Banyak. Pergi klinik doktor amek darah. Alhamdulillah, bukan demam campak. Cuma aftermath demam panas. Saya tak sapu apa2 cream sebab anak saya alergik dengan calamine lotion. Saya pakaikan body lotion je. Seeloknya ambil darah. Baru boleh tahu the real cause. Procedure ambil darah tu sekejap je awak.