Minggu keberapa minum air gula

Saya nk tanya..selalunya minggu ke berapa minggu air gula..sya baru bukak buku 29/11/22..check semua sya normal..hb tggi..nurse check gula dlm darah pon normal..4.6 slps mkn sblm g klinik..fmily xde sejarah kncing manis..tp sya overweight dn brumur 30 n ank pertama..dktr da bg trikh mnum air gula 28weeks..skrg sya bru 11w2d..mcm risau pulak..sbb org lain ad yg 11 mggu da kena mnum..risau sbb sya overweight

4 Balas

Saya ada fmly history, arwah ayah saya ada kencing manis, n saya overweight jugak, BMI dalam 35. Nurse di kk bagi tau 14w kena minum dah, smlm sya first checkup semua n doc scan, dia kata 14w jugak minum, itu kira awal dia kata, sbb berisiko kann. Saya nk msuk 11w, and nurse bagi appt 14w utk minum air gula

mnum airgula yg pertama sbelum 16minggu, kli kedua x silap 20minggu keatas. if mnum kli pertama tu sangkut gula, dh x prlu mnum kli kedua

2y ago

time buka buku pink tu dia akn bgi tarikh tkpun ada je yg mnum hri yg sama buka buku

Saya minum waktu 12w. Awl sbb family ada history kencing manis.

sy overweight so kena minum air gula awal ? 11w

2y ago

sya baru bru 12 weeks