Perut mengeras

Saya nk tanya kalau perut mengeras tiap setengah jam gitu.bawah perut sakit cikit..pastu nk kencing pun mcm nk xnk perlu ke hospital x?Then tghari tdi saya cirit-birit..Tapi tanda2 xde lagi...sapa pernah alami?

4 Balas

kalau cirit tu sampai memudaratkan kesihatan puan better pergilah kk , saya pun pernah masa 30w cirit jenis berair sampai tak lalu nak makan dan badan jadi lemah sangat refer hospital dr buat ctg syukur takda contraction pastu kena masukkan air 1botol saja sebab kekurangan air dalam badan pastu diberi ubat garam je .. misi & dr pun risau sebab boleh jadi tanda2 bersalin awal alhamdullillah nasib cirit biasa je ..

Saya ada tanya doc kalau perut mengeras tapi tak sakit tu contraction ke? Doc cakap tu braxton hicks je. Kalau pergi hosp pun dorang akan suruh balik dulu. Pantau pergerakan baby je. Kalau pecah ketuban dengan lendir darah keluar boleh p hosp.. sy due date harini 10/12 tapi kalau takda tanda bersalin, 17hb baru kena serah diri. Doc bagi seminggu dari edd..

nurse kata kalau nk berslin dia skit perut megrss sampai pinggang skit bru2 ni saya rse mcm sis rse lah tu bkn nk berslin

hi sis. dulu saya pon macam ni. doktor kata normal. sebab dah dekat nak bersalin katanya