Burn ouutt

saya nk share dekat sni .. semalam saya ad gaduh dgn husb .. tapi saya sangat terasa dengan ayat dy .. dy kata selama ni dy turut je ap yg saya nk .. nk ap semua dy dpatkn .. tp saya sangat sakit hati sbb ap yg sya nk tu semua pkai duit saya dan dy seolah mengungkit ap dy bt semua tu .. saya stress .. saya sedih .. saya trpaksa luahkan dekat sni .. saya harap tak effect ke baby la 😢ap perlu saya buat #pleasehelp

1 Balas

Lihat pada cara kta berkomunikasi jgk Puan. Kalau dua2 ckp ksr, tinggi suara, mmg ssh nak berdamai. Masing2 sebenarnya dah berusaha buat yg trbaik dlm rmhtangga. Elakkan dr ungkit mengungkit jasa atau pemberian. Tapi nak tegur ttg tggjwb masing2, tegurlah secara baik. Tgk kepada cara kta layan psgn. Kalau asyik mrh2, benda remeh pn nk mrh, kdg boleh bt psgn pn tawar dan trcabar. Sebaiknya Puan cba ckp baik2 dgn hsbnd. Sy dpt rasa dari luahan Puan ni, Puan dan suami sgt berkasih syg. Saling mncuba buat yg tbaik. Cuma mgkin cara berkomunikasi tu yg tak betul. Klau bercakap dlm emosi, mmg dua2 akan rasa tcabar. Fikir ank dlm kndungan Puan ya. Puan tak boleh stress. Nnt kndungan ikt stress. Bncglh secara baik.

2y ago

terima kasih untuk info yang lengkap 💕kadang2 saya stress nak fikirkan dengan keje dengan penat semua bercampur dan mngkin juga faktor pembawakn baby .. saya tak boleh nk tahan sedih .. mesti akan trlepas jugak .. sangatla hati tisu utk masa ni 🤧