Perancang keluarga ( injection)

Hi.Saya ni first mom dan saya diberikan nurse injection lah untuk perancang keluarga.Saya ambil injection masa mula ii ank bru sebulan (bulan 5) tapi saya tidak menggunakan perancang keluarga tersebut sebab saya sekarang ni masih melanjutkan pengajian jadi saya dan suami pjj lah tetapi saya dan suami ada bersama selepas ubat tersebut tamat tempoh.Persoalan saya , adakah normal sekiranya period saya masih tidak datang sehingga sekarang sebb injection tersebut tamat tempoh bulan 8 dan sekarang dah bulan 9 tapi saya masih belum period lagi.Mommy ii diluar sana ada tak experience macam saya? Saya mengandung lagi ke?#firstmom #ingintahu

1 Balas

Bila dah injection perancang keluarga, die bukan makan mcm ubat, atau digunakan mcm kondom tu. Once dah injection, ubat tu mmg dah ada dlm badan awak. Nk bersama dgn suami atau x itu terpulang pada awak. Chances untuk pregnant is very high sbb awak pun x cucuk lepas 12 minggu tu kan. Awak boleh check UPT samaada nk tahu pregnant atau x. Nk agak2 mcm nie kt sini bukannye ahli nujum.