SAKIT PERUT SEBAB MAKAN MAKANAN PEDAS

Saya nak tanye , bila perut sakit ada effect apa2 tak dekat kandungan ? sekarang usia kandungan 21w1d . Saya takut and risau . please . sebab baru first time 🥲#firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

4 Balas

sama, preggy first time jugak. jgn awk mkn mknn pedas, seksa tau mcm sy dhla ada sembelit teruk ni mkn pedas smpai keluar buasir. x selesa sngat, msuk trimester2 ni sy dh rasa x selesa sngat sembelit, buasir, gastrik, pedih ulu hati. mkn sikit buat rasa ii okla jgn berlebihan

Effect dekat ibu je.. sy pun sejak mengandung ni suka sgt mkn char kuew tiaw pastu letak cili padi hiris tu byk2.. sekali mlm tu x selesa perut, last2 ke tandas jugak😅

Tkde effect apa2 kt baby, hanya effect pd ibu. Sakit perut, pedih ulu hati, buasir etc

2y ago

owh yeke ? nasib baik . terima kasih 🥰

kurangkan mkn pedas.. nt makin sarat makin seksa pedih ulu hati

2y ago

ok baik . terima kasih🥰