Uri kat bawah.

Saya nak Tanya. Tu hari sy buat detail scan kt sonobee. Masa tu sonografer ckp sy punya uri kat bawah tapi xtutup Pon jalan.baby punya kepala pun kat bawah. Skrg Sy dh masuk 28w. Sy nak Tanya, uri ni boleh naik x? Adakah sy boleh bersalin normal eh?#firstmom #seriusnanya

2 Balas

1. uri akan naik sendiri. akan di finalize by 32w. kalau tak naik2, mungkin kena refer pakar. 2. kalau tak tutup jalan, InshaAllah boleh bersalin normal. sebab placenta previa ni ada tahap2 dia. 1 2 3 4.

12mo ago

ouh cmtu ye.terima kasih respon

uri boleh menaik shingga maksimum 36mgg. 1. repeat scan 28mgg utk tgk previa tahap brp 2. perlu rujuk pd KKIA utk t/janji dgn pakar sbg follow up

12mo ago

terima kasih tolong jawab ye