Botol susu

Hi, saya nak tanya tips bagi susu botol kat anak. Anak saya dah 2 bulan nk masuk 3bulan. Tapi xnak isap botol. Saya nak kena kerja. Bila bg botol je menangis. #ingintahu #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

2 Balas

baby kalau dah biasa bf mmg susah sikit kalau tiba2 bg botol..mcm anak sy, sy train satu hari bg botol.. jgn bg bf langsung. mmg dia akn nangis melalak2 smpai kesian tgk. tp bila lapar dia minum jgk susu botol. kita mak ni kena kuat smangat, jgn bila nampak anak mcm tu dh pasrah bg direct balik..bia anak meraung melalak masa kita train dia. drpd dia meraung melalak dgn pengasuh, pengasuh pn fedup nk bg susu..last2 anak tido kelaparan mana kita tau kn

Boleh try pigeon wide neck bottle. Haritu anak saya pon ada masalah taknak isap botol walhal since newborn saya terpaksa bagi botol sebab first mom selalu salah latch masa menyusu badan dan baby menangis kelaparan. Try lah sis, ramai good review juga guna bottle ni :)

7mo ago

okayy sis.. esok sy nak beli. harap anak minum. nk keja pun tak tenang..