Hamil atau datang bulan.

Saya nak tanya, saya selalu dapat tanda tanda nak hamil. Tapi period yg dtg, tapi kali ni tanda dia lain. Saya selalu cramp bawah perut. Malam je rasa mual nak muntah, sakit belakang, kerap kencing dan biasa malam saya akan berselimut sebab sejuk tapi seminggu ni tak perlu selimut sebab rasa bahang sangat. Suami selalu tegur badan saya panas macam demam. Payudara pun sensitif , langgar sikit pun sakit. Ini tanda tanda hamil ke? #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

maksudnya "tanda2 nak hamil" yg sis rasa tu semua tanda progesterone. tanda PMS sis. kalau kali ni lain, boleh jadi antara dua. samada memang betul sis pregnant, atau hormon sis berubah, jadi simptom progesterone sis pun berubah 😅 jadi pregnancy test je yang boleh bagitahu. kalau sis belum period, tunggu je sehari lepas tarikh sepatutnya period nanti, sis check lah. moga murah rezeki 💜 saya pun pregnancy kali ni simptom awal saya dapat cuma breast sensitif lebih dari PMS biasa, and cramp perut few days sebelum sepatutnya period. saya tak pernah cramp sebelum period, sebab tu saya boleh cakap tu simptom pregnancy saya. 2 hari lepas mula cramp, saya check UPT, positif. masa tu belum missed period pun. kalau sis nak try, after 2 hari start cramp tu boleh lah test 🤭

7mo ago

terima kasih atas pendapat 😘

boleh buat test upt, jenama watson rm5.90 tu .. saya test 11dpo, dapat double line tapi samar2 line kedua tu .. test lagi sekali 14dpo first day sepatutnya period datang .. terang tebal double line tu .. sekarang ni saya sudah masuk 5mggu pregnancy Alhamdulillah

saya pun MCM sis juga begitu masa tu sya lambat period 1 hari pastu buat UPT naik 2 line terang sekarang 5 weeks sda bagus sis buat UPT pakai jenama dip n tell tu boleh detect sebelum period

8mo ago

sy cuba kira sndiri , skrg dh 5 weeks . tapi masalahnyaaa , test upt tk naikkk 🤣 macam mana niii .

hi, sis dh cek upt ke? simptom sis sama macam saya pregnant anak pertama dulu. try cek upt mana tahu ada rezeki.

jikalau belum buat upt kami x blh ckp awak lekat.. tanda period hampir sama dgn pregnant.. jd buatlah upt..

8mo ago

boleh test guna OPK. if positive peak sama macam waktu subur, possible untuk penempellan tengah berlaku.

tanda period pon hmpr sama mcm pregnant sis..tnggu delay dlm sbulan ke tgk bru upt