New Obimin ( ubat tambah darah )

Saya nak tanya , saya dah 11w .. so dr suruh makan ubat obimin ni tapi saya takut nak makan sbb ramai yg ckp and staff klinik pon ckp akan ada alahan lebih teruk .. so saya tak consume lagi saya just makan folid acid je .. takpe ke ye ?? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

2 Balas

kkia dah on abimin untuk saya. tapi saya jadi alahan yg teruk muntah² cirit birit. saya gi hospit sebb rasa x larat sgt2 time tu. doc pun on drip. lepastu doc bgi ubat lain yg bersesuaian dgn saya. try dulu obimimn tu.. memang ada org tak sesuai, kalau betul tak rasi dgn obimin baru gi jumpa doc minta nasihat dia pula

Kalau awak ada masalah anemia, kena makan. Jangan dengar cakap orang. Setiap orang tak sama awak. 😊Saya makan new obimin takde rasa apa2. Okay je.