Baby kecil

Hi Saya Nak tanya. Saya da masuk 37 weeks, Tapi berat baby baru 2.0kg. Doc cakap tak normal, baby terlalu kecil. Ahad ni perlu jumpa pakar. Saya dah try makan byk untuk gain berat bayi Tapi tetap sama, bayi Saya berat nya slow progress sejak 2nd trimester. Ada apa2 cadangan @ nasihat untuk Saya tak ? #firstmom #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Hi👋 Harap perkongsian saya membantu. Nak naikkan berat baby - Elakkan fastfood/junkfood. - Ambil high protein diet maksudnya menu harian perlu ada protein. Contoh protein ayam, telur, daging, ikan. - Minum susu, plain yogurt,

11mo ago

Oh Saya minum susu 3 kali sehari. Susu mengandung 2 kali, pagi dan Malam. Tgh hari Saya minum susu kotak hl. Takut Sbb doc katabtakut organ baby ada yg tak berfungsi Baik.

boleh cuba minum susu annum untuk ibu mengandung . banyakk faedahh . boleh stabilkan hb . adaa protein , vitaminn . sekarang esok cukup 37minggu . semalam cek kk , babyy berat 2.4kg . normal .

11mo ago

Sis mmg amalkan anmum ke ? Sebab Saya minum enfa, Nanti Saya tukar, try minum anmum pula.