Benjolan kecil di ketiak

Hi saya nak tanya, saya baru perasan yang saya ada benjolan di ketiak dalam size duit syiling sepuluh sen tapi baru muncul seminggu macamtu. Bila tekan atau pegang tu baru rasa, kalau tak sentuh okay je tak sakit. Ada sesiapa ada experience mcm saya?

1 Balas
undefined profile icon
Tulis jawapan

hi awak , sama macam saya skrng . saya jumpaa benjolan kecil besar 10 sen di breast kanan saya . lepas saya monitor , dia makin besar . saya follow up hospital SOPD . skrng ketulan tu dah 7cm dah , saya dah ambil sampel . kena operation . sebab benjolan tu adalah fibroid tpi saya ada high risk untuk kena cancer . ketiak saya pun ada benjolan tpi tak bahaya .

Baca lagi
2d ago

saya harap awak bole monitor dia , jangan jadi mcm saya . skrng tengah preg , kena postpone dulu untuk operation . risiko saya kalau makin lambat buat operation , lump saya membesar . saya terpaksa buang breast saya 😭